Belevingstuin met natuurcoaching

Prikkel al je zintuigen. Hoor, ruik en voel de natuur. De bomen die ruisen, de bloemen die geuren en het zachte gras onder je (blote) voeten. Sta open voor alles om je heen. Ga al wandelend mee op reis met je wandelcoach in de Keltische bomentuin van Bewust-er zijn. Ook wordt er gebruik gemaakt van een labyrint: je innerlijk voetenpad. Het is heel mindfulness voor je lichaam én geest! En maakt daarmee je mind less full!

 

Natuurcoaching in de buitenlucht is een krachtig element. De natuur is rustgevend en ontspant en het wandelen helpt je bij:

  • het verdiepen van persoonlijke of werk gerelateerde vragen
  • het laten dalen van je stresshormoon waardoor je lichaam weer stoffen aan kan maken die je een positief gevoel geven
  • door te bewegen, de frisse lucht en de rustgevende natuur kom je eerder bij je gevoel en creativiteit en zie je gemakkelijker andere wegen
  • de natuurcoach ondersteunt dit proces door goed te luisteren en vragen te stellen.
  • Vragen die leiden tot zelf-inzicht.

 

Op die manier ga jij keuzes maken die het leven weer lichter en prettiger maken. Jij hebt de regie en bepaald wat belangrijk is. Als natuurcoach ondersteun ik je in dat proces.

 

Als uitdaging kun je ook het pad op blote voeten beleven. Je zult ervaren dat het een hele andere dimensie toevoegt aan je zintuigen. Ervaar de verschillen en voel de tintelingen onder en in je voeten en eventueel in je heel je lichaam. Loop met aandacht en/of in stilte voor wat je voelt en ervaart. Dus vooral met je aandacht gericht op het maken van contact met je voeten op de Aarde.

 

Het blootvoets lopen over het gras van het belevingspad stimuleert het hart en is goed voor de bloedsomloop. Daarnaast regelt het ook de bloeddruk en is het goed voor de coördinatie. Het verstevigt de rugspieren en bevordert de darmwerking. Ook de afwisseling tussen warm en koud, hard en zacht is uitstekend voor de gezondheid. Zo'n 30.000 zenuwbaanuiteinden onder de voet worden gestimuleerd. De voeten worden soepeler en beweeglijker. Het geeft ook meer energie en je wordt er heerlijk ontspannen van.

 

Belevingstuin to Bee waar de natuurcoaching plaats vindt is gebaseerd op het Keltisch kruis. De inheemse bomen zijn geplaatst volgens de keltische bomenkalender. Het pad wat belopen wordt is in de vorm van zonnestralen aangelegd. Door in je (zonne)kracht te komen is de basis weer in balans en kun je intens genieten van alles om je heen en bij jezelf.

De belevingstuin is alleen op afspraak te bezoeken.